Linzensalade met pompoen en granaatappelpitjes (fase 2c)

Bereidingswijze:
Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoom ondertussen de pompoen en de broccoli in circa 15 minuten gaar. Giet de linzen, broccoli en de pompoen af en laat even afkoelen. Verdeel de komkommer, cherrytomaatjes, spinazie, avocado, granaatappelpitjes, broccoli, pompoen en de linzen over een bord. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met wat peper en zout. Maak af met de gehakte walnoten, pitten en zaden en knijp het partje over limoen uit over de salade.
 
Ingrediënten (1 pers.):
  • 50 g gekookte (rode) linzen of 15 g ongekookt
  • 50 g broccoli
  • 50 g pompoen in blokjes
  • 50 g komkommer in schijfjes
  • 4 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • Handje verse spinazie
  • ¼ avocado in stukjes
  • 1 partje limoen
  • 1 el pitten en zaden
  • 3 walnoten, fijngehakt
  • 1 el granaatappelpitten
  • 1 el olijfolie
  • Peper
  • Zout
Voedingswaarde
Energie 
Kcal401 Kcal
Vet31,2 g
Koolhydraten14,1 g
Eiwitten11,2 g